ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΜΗ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ

Η εικόνα σώματος έχει να κάνει με την αντίληψη σχήματος του σώματός μας και την σύγκριση αυτού με εικόνες που βλέπουμε τέλειες για εμάς ή για τους άλλους.

 Κάθε καλοκαίρι εστιάζουμε συνήθως σε μέρη του σώματός μας που δεν μας αρέσουν και δεν θεωρούνται φυσιολογικά για εμάς. Επίσης ίσως κάποιος γνωστός ή συγγενής μας ή φίλος μας, μας έκανε κάποιο σχόλιο για το σώμα μας με αποτέλεσμα να μας πυροδοτήθηκαν αρνητικές σκέψεις. 

Δηλαδή για αναρωτηθείτε..... την αντίληψη και κριτική κάποιου άλλου ατόμου την υιοθετούμε δική μας και κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε η τέλεια εικόνα των άλλων. Έτσι λοιπόν ξεκινάει ένας Γολγοθάς ο οποίος ίσως κρατήσει και σε όλη μας την ζωή. Αυτή η μη αποδεκτή εικόνα σώματος που έχουμε για τον εαυτό μας και ακόμη μη ικανοποιητική για το ευρύ κοινό, μας οδηγεί στις εξής διατροφικές συμπεριφορές:

 -Δεν θα καταναλώσω φαγητό για πολλές ώρες. 

-Δεν θα τρώω τα βράδια. 

-Θα κάνω πάρα πολύ γυμναστική. 

-Θα φάω μόνο ένα γιαούρτι. 

-Θα κόψω τους υδατάνθρακες. 

-Θα πάρω λιποδιαλυτές. 

-Θα ξεκινήσω herbal life.

-Θα τρώω και μετά θα κάψω αυτά που έφαγα στο γυμναστήριο.

 Αυτές λοιπόν οι λάθος διατροφικές συμπεριφορές θα κρατήσουν αρκετό καιρό μέχρι να κουραστεί το σώμα. Μέχρι να βγει στις εξετάσεις αίματος μια έλλειψη σιδήρου ή χαμηλή Β12 ή μία υψηλή CPK(δείκτης υπερκόπωσης). Πώς αποφεύγουμε να οδηγηθούμε σε αυτές τις διατροφικές συμπεριφορές? 

Δούλεψε την σχέση με το σώμα σου. Απευθύνσου σε έναν επαγγελματία Διατροφολόγο-Διαιτολόγο. Φρόντισε να λαμβάνεις από την διατροφή σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Βελτίωσε την σχέση σου με το φαγητό. Κάνε μικρά βήματα κάθε φορά χτίζοντας έτσι μια σταθερή και υγιή σχέση με το σώμα σου. Κράτησε ημερολόγιο διατροφής αλλά και συναισθημάτων παρακολουθόντας την πορεία σου.

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω!